טבילה במקווה

שלום.
ברצוני לשאול מה עליי לעשות אם בשבוע הבא אני צריכה לטבול במקווה, אם וירוס הקורונה עובר בנשימה, הפרשות גוף, רוק וכו'..
איך ניתן להימנע מלהידבק בזמן הטבילה? ההפרשות נשארות במים.
האם ניתן לקבל היתר לא לטבול החודש הזה?
לפחות עד שהוירוס הזה יעלם מפה.
אשמח לקבל תשובה בהקדם.

תשובת הרב אודי רט - רב משיב במכון פוע"ה

שלום וברכה,

מגיפת הקורונה אכן יוצרת בהלה בכל מקום וקושי גדול ועלינו לנהל אותה בשום שכל ולהקשיב להנחיות של משרד הבריאות והממשלה הניתנות באחריות.

נשים בבידוד אסורות לטבול במקווה, זו הוראה חד משמעית ואין להפר אותה. במידה ויודעים כי הוראה זו הופרה יש לדווח כמובן לגורמים המוסמכים ובראש הראשונה לוודא התייעצות עם משרד הבריאות האם צריך להחליף את המים.

מעבר לכך, נשים שאינם בבידוד לא צריכות לחשוש, הרבנות הראשית פרסמה, (וההנחיות נכונות גם להיום כב' אדר תש"ף) כי מי שאינה בבידוד יכולה לטבול ולא צריך לחשוש, עם הדגשה לעשות את ההכנות בבית לפני ההגעה למקווה ועם הקפדה יתרה על החיטוי וכלור. וכל זאת בתיאום עם משרד הבריאות, ולכן לא צריך לחשוש. כמובן שיש לעקוב אחר הפרסומים והעדכונים.

במצבים אלו, בהחלט יש מקום להקל ולרחוץ עצמך לאחר הטבילה במקווה עצמו אף שבמהלך השנה נוקטים להמנע מכך למעט במצבים הנצרכים.

הכלור שנמצא במי המקווה לא מאפשר את העברת הנגיף (כמובן שכאמור מי שבידוד ומי חולה לא מגיעה כעת!) ולכן אין צורך לחשוש או להמנע מטבילה.

בהחלט יש מקום לאחר הטבילה הזו לראות כיצד לדחות את הופעת הווסת הבאה על מנת לאפשר טהרה לאורך יותר זמן, ולזאת תוכלי להתקשר אלינו למכון פוע"ה ונשמח לסייע בעצה כיצד אפשר לעשות זאת בתיאום עם רופא נשים.

בכל אופן, לא נכון לעכב את הטהרה, ובפרט ש'חשש' הבידוד מונף מעל רבים אף אם הוא מניעתי, וככל שניתן לשמור על הטהרה יותר זמן, כן ייטב לזוג ובכלל.

יהי רצון כי ירפא ה כל חולי עמנו והעולם כולו

בשורות טובות

אודי רט

רב משיב מכון פועה

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

יש לכם שאלה?

השו"תים של פוע"ה

כניסה לאתר

הרשמה לניוזלטר של פוע"ה

דילוג לתוכן