טהרת משפחה – קושי ונפילות בשבעה נקיים

שלום וברכה.
אני מיואשת ממש
כל חודש מנסים לשמור טהרת המשפחה ובספירה של הנקיים נופלים .
ככל שאני רוצה לשמור יותר ככה נופלים יותר .
זה עושה לי רע עד כדי דמעות שאנחנו לא מצליחים
אני לא יודעת אך כולם שומרים
אשמח לעזרה!!!!

תשובת הרב אודי רט - רב משיב במכון פוע"ה

שלום וברכה, 


ישר כוח על הפניה, עצם ההבנה שנופלים ועיקר הבקשה לכך שיהיה אחרת, שתצליחו לשמור ולעבור את הימים של ההמתנה לטהרה ולטבילה בטוב, בשלום, בהתקרבות אבל שתהא נכונה בדרך ההלכתית ובדרך התורה, אותה אתם מבקשים לשמור, היא בפני עצמה דבר גדול ומשמעותי, ומהווה פתח משמעותי ליכולת לעבוד.


איני יודע מה השלבים הקודמים לנפילה, האם יש דיבור הגורם לכך, האם יש הקפדה על איסור נגיעה והושטה או שאלו דברים שאכן קורים אבל לא על כך אתם שואלים, והם יוצרים את תחילת ההדרדרות.


בעיקרון דרך העבודה יכולה להיות בשני מסלולים,


האחד לחזק את מהות שמירת הטהרה, את גודל המצווה ולהבדיל כצד השני של המטבע את חומרת האיסור.


אבל יש גם דרך נוספת, שנכון להשקיע בה, לא רק בשביל למנוע את העגמת נפש והייאוש שאת מתארת, אלא בעיקר כדי לבנו תקומה נוספת, כי לעיתים לא מספיק לומר שזה חשוב וזה מצווה יקרה, או שזו עבירה גדולה, אלא כי משהו בכלי הנפש מצריך עבודה והתבוננות כדי לאפשר את היכולת להיות במקום אחר. 


תגובות שונות וחוויות במצבים שונים הינם דבר המאפשר הזמנה להתבוננות, לבחינה וגם לראות מה עושים ומה מבקשים שיהיה, וזה בפני עצמו כמודעות דבר נפלא ומצויין. 


אני רואה שני דרכים בהם אפשר לפעול וכפי שפתחתי לעיל


האחת, לחזק אתכם במצוות הטהרה, בחשיבותה ובצד זה להעצים את ההיבטים הזוגיים בעת שאסורים. 


דרך זו ודאי חשובה ואמיתית, יש בה בכדי לתת כוחות ולסייע, כאשר יש לנו משמעות לדברים, הכרה בחשיבות שלהם, יש לנו גם כוחות נפש להתמודד עימם. 


תחושתי כי היבט זה, אינו הנקודה המרכזית כאן, והבהירות ביחס למצוות הטהרה ושמירתה קיימת ללא פקפוק, ואם אכן מרגישים כי זה הכיוון שיש לפעול בו, ודאי שטוב ונכון לקבל חיזוק בהיבט זה. 


בהקשר זה ניתן למצוא ספרים רבים העוסקים בפן הרעיוני של מצוות הטהרה, של הקירוב בריחוק (דוגמא לכך הוא ספרה של הרבנית נעמי וולפסון, ובוודאי יש בנמצא עוד ספרים בגוונים וזויות מבט נוספות). 


ואפשר להציע דרך נוספת. 


בירור והתבוננות נפשית מעמיקה. 


אפשר לשאול מגוון שאלות, 


כיצד היית רוצה להכנס אל הימים האלו, כיצד היית רוצה לחוות אותם,  אלו דברים, לתחושתך, יוכלו לסייע לך להערך לכך? 


מה הקושי המרכזי עבורך בימים אלו, האם יש חששות הבאים לידי ביטוי לקראת ימים אלו של הפרישה? האם הם קשורים לפן העצמי או לפן הזוגי? היכן נמצא כל אחד מכם, ומי מחד תורם לתנועה הזו של 'נפילה' או שכל אחד תורם את חלקו, ומצד שני, כיצד כל אחד יכול לסייע לעצמו ולזולת לשים גבולות לסייע בקושי עימו מתמודדים.


ועוד שאלות רבות... 


אפשרי בעבודה ממוקדת בהיבט הרגשי, על ידי אשת מקצוע לקבל כלים להתמודדות, ולחוות את הריחוק הפיזי כמקום של צמיחה וגדולה, ולייצר את הדרך המתאימה עבורכם לתקופה זו. 


הרצון לחוות ימים אלו בטוב הוא בהחלט אפשרי, ואשריך שזו הבקשה, בצד הבהירות של השמירה, לקיים גם חלקים שיש בהם לעיתים אתגר ומורכבות, בשמחה וטוב. 


בהצלחה רבה ושפע ברכה ואי לי ספק כי בעה תצליחו ותזכו לגדול ולעלות מעלה מעלה


אודי רט 


רב יועץ ופוסק מכון פועה וקדושת החיים 


לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

יש לכם שאלה?

השו"תים של פוע"ה

כניסה לאתר

הרשמה לניוזלטר של פוע"ה

דילוג לתוכן