צום בהריון

שלום רב, ב"ה אני בשבוע 18 ושאלתי את הרופא נשים שלי לגבי צום יום כיפור, אמר לשתות לשיעורין. הרופא אינו דתי (אינו חובש כיפה), אך עובד במרפאה שנחשבת דתית. שאלתי אותו אם רק כשאני מרגישה שאני צריכה לשתות, והוא אמר שבהריון שותים לשיעורין. מה עליי לעשות, ומה זה אומר "לשיעורין"?
תודה רבה ושנה טובה

תשובת הרב אודי רט - רב משיב במכון פוע"ה

שלום וברכה,

באופן פשוט נשים הרות מחוייבות בצום, ויש להיערך לצום ולנוח באופן מיטבי בעתה הצום עצמו, ומוטב להיות בבית ולנוח באופן מלא, מאשר ללכת לבית הכנסת או לשהות במרחבי התפילה בחוץ בשנה זו, ולהגיע אף למצב של שתיה לשיעורים.

אמירה גורפת כי אשה לא צמה אינה נכונה ואינה מקובלת הלכתית על רופאים רבים ומנוסים ועל רוב מוחלט של הפוסקים (כמובן, כאשר הכל תקין, כאשר יש מצבים פרטניים אותם יש לבחון באופן פרטני).

יש להתחיל כאמור את הצום, במידה ויהא קושי כזה כגון סחרחורת שלא עוברת במנוחה, או חשש עילפון וכד, או הקאות הגורמות לחולשה וחשש התייבשות, יש לשתות שתיה איכותית לשיעורים.

כמו כן, אם יש חשש של התחלה של צירים יש כמובן לשתות לשיעורין ולנוח ואם מתגבר כמובן לשתות שתיה מלאה על מנת שלא תהיה התפתחות בשלבים אלו.

יש לזכור כי באופן פשוט לגוף יש יכולת להתמודד עם צום, וכאשר ההריון תקין והאשה בריאה לא אמור להיות בעיה להתחיל לסיים את הצום, ובצד זה להיות מודעים לתחושות ולכוחות הגוף

כתיבה  וחתימה טובה

אודי רט

רב משיב מכון פועה

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

יש לכם שאלה?

השו"תים של פוע"ה

כניסה לאתר

הרשמה לניוזלטר של פוע"ה

דילוג לתוכן